СЗИР търси нови членове

Клъстер “Сдружение за знание и интензивно развитие” съществува от 01.09.2016 г. Част от настоящите членове на клъстера включват редица регионални лидери като A Data Pro, Semantic Interactive, Intelday Solutions. Представител на българското висше образование е Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

СЗИР се стреми да привлече и други университети, тъй като те са ключови за изпълнение на стратегията за развитие на по-ползотворни взаимоотношения между висшите учебни заведения и регионалните бизнес лидери. Крайният резултат от такова сътрудничество ще са по-квалифицирани, образовани и готови кадри, които да спомогнат развитието на пазара.

Дългосрочната стратегия на СЗИР е да утвърди България като световен лидер на пазара за знание-интензивни услуги. Първата стъпка в тази посока е увеличаването на броя на членовете на асоциацията, чрез което да се повишат възможностите за партньорски иновации, съвместни лаборатории и изследвания, създаването на нови видове сътрудничество между образователните институции, изследователските организации и бизнеса.

Обединявайки усилията си и формирайки обща стратегия за развитие на индустрията, членовете на клъстера имат възможност да споделят пазарите си, използвайки редица пазарни механизми, включително верижни продажби и кръстосани продажби. Допълнително, членовете на сдружението взаимно се подпомагат в идентифицирането и участието в обществени поръчки или други възможности за предоставяне на комплексни и дългосрочни услуги.

Не на последно място обединението подпомага и споделянето на ноу-хау и експертиза. Интензивното сътрудничество между членовете на клъстера ще подпомогне обмена на персонал и експертиза, като при нужда от временен ресурс с определени умения, членовете ще имат достъп до огромна база от хора, разполагащи със знания и умения в целия спектър на знание интензивните услуги.

Възможността за присъединяване към клъстер СЗИР е напълно отворена. В случай, че имате интерес и смятате, че сте потенциален партньор, ще се радваме да заявите членството си или да зададете вашите въпроси на info@kida.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *