Доставчикът на семантични уеб технологии – Identrics е златен спонсор на вторaта международна конференция CLIB 2016

Identrics бе официално представен за първи път на втората международна конференция „Компютърна Лингвистика в България 2016“.

Компанията е златен спонсор на тазгодишното издание и по този начин подкрепя  общата среща на водещи учени от България и чужбина в сфертата на компютърната лингвистика и обработката на естествени езици. Разказвайки за CLIB 2016, Деян Пейчев, CTO в Identrics, сподели своя ентусиазъм от срещата на чисто научни разработки и бизнес реалността:

a3d37f92-4fb4-4347-9253-1896d7f0443e„Участието на CLIB 2016 ни даде възможност да се запознаем с най-новите научни постижения на различни изследователски институти, което от своя страна ни зареди със свежи идеи и начини за приложение на иновациите във всичко, което правим.

От друга страна, колаборацията с Identrics дава досег до реалния бизнес и приложението им в реални бизнес процеси. Ние разполагаме с познания и опит с големи проекти. Поставихме основите на ценни партньорства, което позволява да се предоставят по-добри и по-бързи решения за бизнеса.“

Главният изпълнителен директор на Identrics Владимир Петков сподели технологиите, които са му направили най-голямо впечатление по време на конференцията – технология, която позволява да бъдат разпознати троловете в коментарите на медиите, технология, даваща тежест на най-интересните и стойностни мнения, така че да излизат най-отгоре в онлайн форумите и финално – алгоритъм, който с много високо качество разпознава цитатите в публикации на традиционните медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *